database
kado
feesthoed themafeest kinderen_1 homepage kinderfeestje_logo kind
aanmelden kinderfeestje
uitnodigen kinderen_6
kinderen_3 zoeken kinderfeestjes


 Kadotips ontvangen :
Email :
Naam :
Ontvangen
Verwijderen

Stuur deze site 
naar een vriend

kinderen_5
party


Zoals u zelf misschien al ondergaan heeft, komen er elk jaar steeds meer allergiepatienten bij. In het bijzonder heb ik het hier over mensen/kinderen die een ernstige allergie ontwikkelen voor koemelkeiwit. Normaal gesproken denk je er niet zo over na, maar als het jou overkomt, merk je ineens hoeveel producten je moet gaan ontwijken en dat is meestal niet zo leuk. Een klein beetje melkpoeder in een bepaald product is toch niet z erg zou je zeggen, maar dit kan wel degelijk ernstige klachten veroorzaken in het lichaam. 
Natuurlijk kun je er thuis wel rekening meehouden en al je voedsel erop aanpassen. Dit vergt wel een hoop lezen in de supermarkt voor je moeder om de ingredienten te ontcijferen. Het wordt meer een probleem als je op school een traktatie hebt of je moet naar een feestje of je gaat gezellig uit eten of op een terrasje zitten. In de zomer lekker een ijscoupe eten behoort dan eigenlijk ook tot het verleden.

Om even op een klein beetje technische details in te gaan: wanneer iemand niet tegen koemelkeiwit kan, betekent dit dat de beschermende slijmlaag die aan de binnenkant van je darmen zit, hevig aangetast gaat worden. Die slijmlaag heb je bijvoorbeeld nodig om je weerstand op peil te houden anders zou je continue ziek zijn.
Ook lijdt n op de honderd mensen in Nederland aan coeliakie, een chronische ziekte waarbij mensen niet tegen gluten kunnen, zodat dit allerlei klachten veroorzaakt. Hierbij mag je dus geen producten nuttigen die tarwe, rogge en gerst bevatten. Dit wordt voor deze groep mensen dus een enorm probleem wat betreft hun dieet.

Kinderfeessie.nl heeft in samenwerking met Kinderjournaal.nl de proef op de som genomen in de horeca in Nederland. Wordt er rekening gehouden met koemelkeiwitpatienten? Waar kan ik pannekoeken eten zonder dat er melk in zit? Als je uit eten gaat, gebeurt het natuurlijk ook dat bijvoorbeeld uien of vlees in melkboter wordt gebakken of dat er door een bepaald recept room is toegevoegd zonder dat je dat ziet of direct proeft. Maken restauranten wel gebruik van koemelkeiwitvrije menus?

Zoals het er nu uitziet zal alle horeca er binnen een jaartje of tien allemaal aan moeten geloven om hiermee rekening te gaan houden, tot die tijd gaat Kinderjournaal er ze er maar eens op wijzen.

feest
zoeken verjaardagsfeestje
advertenties
feliciteren felicitatie
zoeken_op_plaatsnaam feestje
kinderfeest